Abelone Bregninge taler med Annette Høst, der fortæller om de gamle nordiske traditioner og den magi, der er knyttet til disse overgangsriter og som hun selv praktiserer.
Traditionerne omkring Valborgsaften, den sidste aften i april måned, som fra før-kristen tid har markeret indgangen til sommeren og er blevet markeret med bål, majtræer eller majstænger, et symbolsk brudepar og festlige optog til skoven, hvorfra bøgeløv og eventuelt et helt ny udsprunget træ er blevet ført tilbage til byen.
Udsendelsen er fra Radio Norden.

      Valborgsaften - Anette Høst
længde 0:33

Anette Høst er specialist i Nordens magiske traditioner, og hun fortæller om de ritualer, der har været knyttet til høsten, og om de kan have relevans for moderne mennesker. Abelone Bregninge har besøgt Anette Høst, forfatter til bogen “Jorden synger”.
Udsendelsen er fra Radio Norden.

      Høsten og det sidste neg - Annette Høst
længde 0:31

Kristian tager afsæt i Annettes bog JORDEN SYNGER og spørger, hvad der kendetegner vores hjemlige kultur og natursyn “før Jellingestenene”, og hvordan vi kan bruge det her og nu. Hør en inspireret samtale om hvad der sker, når en kultur hverken har – eller behøver – noget ord for natur eller for religion. Når Jorden er Du og ikke den. Produceret af Kristian Leth fra Radio 24syv’s 2012.

      Jorden synger - Annette Høst
længde 0:24

Du kan læse mere om Annette Høsts magi på: www.shamanism.dk.
Hendes bog, Jorden synger, der har undertitlen Naturens kraft og nordiske rødder, er udkommet på forlaget Møntergården og kan fås direkte fra Annette Høst: www.jordensynger.dk.

TIL TOPPEN